Doç. Dr. Mustafa Kemal Yöntem “ Kaygı Bozuklukları Tedavisinde Sanal Gerçeklik Teknolojisi Kullanımı” başlıklı konuşmasıyla, katılımcılara farklı bakış açıları sunarak sempozyum programının öyküsüne özel bir katkı sunmuş olacak.

2006 yılında lisans, 2013 yılında yüksek lisans ve 2017 yılında doktorasını tamamlayan Yöntem, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli kurumlarda 7 yıl okul psikolojik danışmanı olarak görev aldıktan sonra 2013-2018 yıllarında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi, 2018-2022 yıllarında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmıştır.

2022 yılından itibaren Doç. Dr. olarak Samsun Üniversitesi’nde görev yapmaya başlayan Yöntem halen bu görevine devam etmektedir.

2019-2020 eğitim öğretim yılında davet edildiği ABD Kent State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev alan Yöntem bu süreçte post doktora araştırması kapsamında Prof. Dr. Marty Jencius ile birlikte Türkiye ve ABD’de psikolojik danışman süpervizyonu üzerine araştırma ve incelemelerde bulunmuştur. Bu süreçte aynı üniversitede görev yapan Kariyer Yapılandırma Kuramı’nın kurucusu Prof. Dr. Mark Savickas’tan Kariyer Danışmanlığı, Q araştırma metodunun yaşayan en büyük temsilcisi Prof. Dr. Steven R. Brown’dan Q metodolojisi eğitimlerini almıştır. Yöntem ayrıca ABD-Seatle Gottman Institute’den Gottman Çift Terapisi eğitimi, ABD-Newyork Albert Ellis Institute Başkanı Dr.Kristene Doyle’den Akılcı Duygucu Davranışçı ve Bilişsel Davranışçı Terapi’nin Teorik Esasları, Anksiyete Bozukluklarında, İlişki Problemlerinde, Depresyonda, Obsesif Kompulsif Bozukluklarda Akılcı Duygucu Davranışçı ve Bilişsel Davranışçı Tedavi Yaklaşımı ve Vaka Kavramsallaştırması & Tedavi Yöntemleri gibi American Psychological Association (APA) onaylı eğitimlerini tamamlamıştır. Ayrıca Academy of Cognitive Therapy’nin Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi ve süpervizyonunu tamamlayan Yöntem, Interpersonal Therapy (IPT) derneğinin Kişilerası İlişkiler Psikoterapisi eğitimlerine devam etmektedir.